Van Amsterdam naar Solutré: de ervaring van een backpacker

Zoek jij nog een geschikt avontuur voor je backpack-vakantie? Overweeg dan eens om naar de regio Solutré in Frankrijk te trekken. Dit is een kleine gemeente in het Franse departement Saône-et-Loire, maar er is ontzetten veel te doen en te beleven. Als backpacker kun je bijvoorbeeld de Rots van Solutré beklimmen en je kunt kennismaken met het grote aantal wijngaarden dat te vinden in is in de omgeving van Solutré-Pouilly. Het dorpje wordt namelijk omringd door talloze wijngaarden en een groot aantal huizen in het dorp doet dienst als opslagplek voor de wijnen die in de regio geproduceerd worden. Als backpacker is er dus genoeg te zien en je kunt vast en zeker je steentje bijdragen op één van de wijngaarden. Maar om als Nederlander in Solutré te geraken, moet je natuurlijk eerst wel een behoorlijk afstand afleggen. Daarom lees je hier meer over hoe je als backpakcer van Amsterdam naar Solutré komt.

 

De reis

Het eerste grote obstakel dat je als backpacker moet overwinnen is natuurlijk de reis. Vanaf Amsterdam ben je ongeveer 9 uur kwijt wanneer je de reis naar Solutré-Pouilly per auto aflegt. De kans is echter groot dat je als backpacker niet de beschikking hebt over een auto, dus moet je het over een andere boeg gooien. Om het zo goedkoop mogelijk te houden, kun je gaan liften. Dit kost je vaak geen geld en dat is uiteraard een groot voordeel. Het nadeel is vaak dat de reis een stuk langer duurt, omdat lang niet iedereen bereid is je mee te nemen. En daarnaast is het ook niet altijd veilig om te gaan liften. Een andere manier om als backpacker van Amsterdam naar Solutré te reizen is met de trein. Treinkaartjes zijn meestal niet goedkoop, maar wanneer je ze online koopt, krijg je vaak korting.

 

Het verblijf

Eenmaal aangekomen in Solutré-Pouilly is het natuurlijk zaak om een verblijf te vinden. Verblijven in een hotel zit er niet in, want dat kost vaak teveel geld en dat heb je als backpacker niet. Probeer het eens bij de lokale wijnboeren. Mogelijk wordt de kost en inwoning betaald wanneer je een handje helpt in de wijngaard. Lukt dit ook niet? Ga dan eens op zoek naar aanbiedingen en korting voor het verblijf in een Bed &Breakfast bijvoorbeeld. Buiten het hoogseizoen om worden hier regelmatig kortingen op gegeven, omdat de mensen op deze manier toch nog een leuk centje overhouden. Wanneer er niemand in hun verblijf zit, verdienen zij er natuurlijk ook niets aan en dat kan als backpacker in je voordeel werken.

4 Responses to “Van Amsterdam naar Solutré: de ervaring van een backpacker”

 1. Bryan Smeets schreef:

  Zelf als backpacker de regio Solutré bezocht. Ik kan het iedere backpacker aanraden, want er is echt heel erg veel te zien en te beleven. Zelf mocht ik in een Bed &Breakfast verblijven wanneer ik een handje zou helpen op de wijngaard. Dit deed ik met veel plezier en heb er erg veel van geleerd.

 2. Esmee Habers schreef:

  Als backpacker had ik de bestemming Solutré-Pouilly, een kleine streek in Frankrijk met zo’n 500 inwoners. Ik ben er liftend naartoe gegaan. De meeste mensen waren wel bereid om mij een stukje verder te brengen, maar het duurde wel lang. De terugweg per trein gegaan. Een stuk sneller en ook niet eens zo duur.

 3. Isaac Ubbel schreef:

  Zonder een verblijf te boeken ben ik met mijn grote rugzak naar Solutré getrokken. Ik wilde hier een half jaar helpen in de wijngaarden. De mensen zijn erg vriendelijk en een verblijf was dan ook zo gevonden. Ik hoefde slechts een kleine vergoeding te betalen, want in ruil voor mijn verblijf hielp ik de mensen in de omgeving.

 4. Mieke Loofma schreef:

  Je hoort de laatste tijd altijd van die negatieve verhalen over liften en dat het gevaarlijk kan zijn. Ik lift al heel erg lang en heb nog nooit iets vervelends meegemaakt. Ook voor mijn reis naar Solutré- Pouilly heb ik gelift en binnen de kortste keren was ik over. Ik had toevallig iemand die ook die kant op moest.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *