Hoe geniet je van het reizen met een beperkt budget

Waar sommige mensen veel geld te besteden hebben voor een reis, moeten andere mensen het doen met een beperkt budget. Veelal wordt gezegd dat je met een klein budget niet echt kunt genieten van je vakantie, maar niets is minder waar. Ook met weinig geld kun je wel degelijk een fantastische vakantie beleven. Toch vragen veel mensen zich af hoe zij het beste te werk kunnen gaan wanneer zij met weinig geld op vakantie willen. In onderstaande tekst krijg je dan ook enkele tips om ondanks een beperkt budget toch te genieten van je vakantie.

 

Beperk de uitgaven voor vervoerpassport

Veel mensen gaan tegenwoordig met het vliegtuig op vakantie. Bijzonder makkelijk, maar ook erg duur. Voor mensen met een beperkt budget is dit vaak niet te doen. De auto is al een stuk goedkoper, maar je bent toch behoorlijk wat geld kwijt aan brandstof. Bekijk dan ook eens de mogelijkheid om per trein op vakantie te gaan. De treinverbinding met landen als Frankrijk is goed, waardoor je binnen een paar uurtjes op je vakantiebestemming kunt zijn. Bijkomend voordeel is dat er regelmatig aanbiedingen of korting wordt gegeven op treinkaartjes, waardoor je een stuk minder geld kwijt bent aan je reis.

Minder uitgeven aan verblijf

De meeste mensen hechten veel waarde aan hun vakantieverblijf. Dit moet er vaak netjes uit zien en daarnaast mag het ook niet teveel geld kosten. Om geld te besparen, kun je op zoek gaan naar aanbiedingen of korting op het internet. Veelal zijn er Bed &Breakfasts die hun prijzen laten zakken wanneer zij de kamers nog niet volgeboekt hebben in een bepaalde periode. Dit is onder meer het geval in de Franse regio Solutré-Pouilly. Wil jij met korting de wijngaarden of de Rots van Solutré in deze regio ontdekken? Dan doe je er goed aan op zoek te gaan naar korting. Heb je eenmaal een goedkope Bed &Breakfast gevonden? Twijfel niet te lang, maar boek direct. Want voor je het weet is de Bed &Breakfast bezet en ben jij veel meer geld kwijt aan je vakantie.

4 Responses to “Hoe geniet je van het reizen met een beperkt budget”

 1. Jan de Rooij schreef:

  Zelf hebben wij niet veel geld te besteden, maar toch gaan wij ieder jaar op vakantie naar het buitenland. Wij gaan met de auto, want dat is een stuk goedkoper. Ook door te kiezen voor een Bed &Breakfast in plaats van een hotel kun je al behoorlijk wat geld besparen.

 2. Berend Loonstra schreef:

  Frankrijk is ons favoriete vakantieland bij uitstek. We gaan er al de nodige jaren heen en we gaan eigenlijk altijd met de trein. Mijn vrouw weet telkens weer ergens kortingskaarten te bemachtigen, waardoor de reis maar heel weinig geld kost. Bovendien ben je er ook nog eens binnen een paar uurtjes

 3. Irma Doesburg schreef:

  Via een kennis van ons zijn wij in aanraking gekomen met mensen die een Bed &Breakfast verhuren nabij Solutré. Ideaal, want dit is een zeer avontuurlijke regio waar genoeg te doen is. We betalen weinig geld, omdat we inmiddels vaste gasten zijn. Hierdoor is het zelfs met ons geringe budget mogelijk om ieder jaar een leuke vakantie te beleven.

 4. Frenkie van Duinen schreef:

  De goedkoopste manier om van de omgeving rond de rots van Solutré te genieten, is door te verblijven op basis van kost en inwoning. Zelf heb ik dit ook twee keer gedaan. Ik ben aan het werk geweest in de wijngaarden (wat overigens fantastisch is om mee te maken) en kreeg in ruil daarvoor eten ten een slaapplek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *