Hier moet je aan denken als je gaat backpacken

 

Heb jij je studie afgerond of heb je een tussenjaar? Dan bestaat de kans dat je een half jaar of zelfs langer gaat backpacken ergens in de wereld. Veel mensen kiezen voor landen als Australië of Indonesië, maar je kunt het ook wat dichter bij huis zoeken. De regio Solutré-Pouilly is namelijk ook uitermate geschikt om als backpacker gedurende een aantal maanden te verblijven. Er valt hier veel te zien en vooral ook heel veel te beleven. Het is een schitterende omgeving met als hoogtepunten de vele wijnboeren en de Rots van Solutré. Je zult je hier als backpacker dan ook vast en zeker niet vervelen. Voordat je vertrekt, moet je natuurlijk goed nadenken wat je allemaal mee moet nemen. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal aan denken als je gaat backpacken?

 

Goede rugzak

Als backpacker moet je een grote hoeveelheid bagage meeslepen. Dit kun je het beste vervoeren in een grote rugzak. Het is dus in eerste instantie belangrijk dat je een goede backpack hebt om al je spullen in kwijt te kunnen. Het nadeel is echter dat een backpack niet bepaald goedkoop is. Het is verstandig om niet de goedkoopste rugzak te kopen die er is, want je weet dan namelijk niet hoe het zit met de kwaliteit. Toch wil je waarschijnlijk niet al te veel geld uitgeven aan je backpack. Hoe zorg je hier dan voor? Ga op zoek naar aanbiedingen of eventueel korting op rugzakken. Wanneer je online gaat zoeken, kun je vaak een rugzak kopen met korting. Daarnaast werken veel webshops tegenwoordig met kortingscodes, zodat jij een stuk minder geld kwijt bent voor de aanschaf van je backpack.

 

Overige benodigdheden

Ook voor alles wat je mee wilt nemen geldt waarschijnlijk dat je niet teveel geld uit wilt geven. Daarom is het verstandig om al ruim van tevoren te beginnen met het zoeken naar deze spullen. Mogelijk zijn er leuke aanbiedingen te vinden of wordt er korting gegeven op bepaalde producten die jij goed kunt gebruiken tijdens het backpacken. Kom je er zelf niet uit? Zoek dan eens op het internet naar tips die je kunnen helpen bij het besparen van geld op de aanschaf van de benodigdheden voor het backpacken. Je zult zien dat er veel backpackers zijn met handige tips, waardoor jij een stuk minder geld hoeft te betalen voor de spullen die noodzakelijk zijn voor het backpacken.

4 Responses to “Hier moet je aan denken als je gaat backpacken”

 1. Merle Hulsman schreef:

  Net een paar werken terug van mijn backpack-avontuur. Ik had voor mijn vertrek een grote rugzak gekocht. Deze was niet duur en dat heb ik geweten ook. Na twee weken was mijn rugzak namelijk stuk en kon ik op de plaats van bestemming een nieuwe kopen. Ik raad iedereen dan ook aan niet voor de goedkoopste variant te kiezen.

 2. Jacob Pleinsma schreef:

  Op zoek naar een rugzak voor het backpacken? Dan raad ik je aan om goed op het internet te zoeken. Er komen namelijk geregeld kortingen voorbij, waardoor je flink wat geld kunt besparen op het aankopen van een goede backpack. Mij heeft het in ieder geval veel geld bespaard en de kwaliteit van de rugzak was ook nog eens goed.

 3. Wendy Talving schreef:

  Binnenkort ga ik een half jaar backpacken in Australië. Ik heb de verhalen op deze site aandachtig gelezen, maar ben nog op zoek naar een goede backpack die daarnaast ook niet al te veel geld kost. Kan iemand mij van tips voorzien? Waar kan ik bijvoorbeeld een goede backpack kopen en welk merk moet ik absoluut niet kopen?

 4. Rosanne Kortenhaar schreef:

  Een paar jaar geleden met mijn backpack door Frankrijk getrokken. Altijd al fan geweest van het land en dat is alleen nog maar meer geworden. Eén van de mooiste plekjes vond ik toch wel de Rots van Solutré. Wat een immens ding is dat hé! En hij valt wel op in vergelijking met de vlakke omgeving die er omheen ligt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *